MIGRAINE

Geef de oude geneeskunst acupunctuur de kans de intensiteit, frequentie en duur van je helse migraine aanvallen verminderen!

Migraine is een verschrikkelijke aandoening die voorkomt bij ca. 10% van de bevolking! Dit is een enorme hoeveelheid. Veel mensen lijden dus regelmatig met verschrikkelijke hoofdpijnen en allerlei bijkomende symptomen als lichtgevoeligheid, misselijkheid, irritatie, onrust etc. Vaak duurt dit enkele dagen.

Vanuit de Westers medisch oogpunt wordt ervan uitgegaan dat het een neurologisch probleem is. De medicijnen die gebruikt worden voor pijnstilling en voorkoming zijn vaak zwaar en hebben neveneffecten die niet altijd door de migraine-lijders worden gewaardeerd. De meeste migraine patienten accepteren de regelmatig moeilijke tijden en duiken even onder in een soort hel.

Acupunctuur kan hierin echt helpen!

Hoofdpijn en migraine worden in de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) ook wel Traditional Chinese Medicine (TCM), anders bekeken. Belangrijk is om de diagnose goed te stellen. Daarbij is het belangrijk niet alleen tijdens een aanval hulp te zoeken, maar vooral ervoor of tussen aanvallen. Het is een herhalend patroon en het is belangrijk de opbouw te kennen door holistisch te kijken naar alle aspecten van persoonlijkheid, aanleg, emoties en stemmingen, leefstijl en werk. Van acupunctuur is aangetoond dat de intensiteit, frequentie en duur wordt verminderd en dat in sommige gevallen de migraine helemaal wegblijft.

Maak een afspraak en kijk wat we van de helse ervaring kunnen verminderen en/of voorkomen. Het is niet nodig dat je stopt met andere behandelingen of medicijnen als je denkt dat je dat nodig hebt. Het gaat mij erom dat jij zo lang mogelijk zonder migraine door het leven kan. Dat wens ik iedere migraine-patient toe.